Bascos Blogg

Bascos Blogg

lördag 24 december 2011

Håller tassarna matte....och en God Jul....

I förrgår såg matte ett inlägg på Facebook om en katt som suttit uppe i en tall i 3 dygn. Då det inte ligger så långt bort från oss, bestämde sig matte för att åka dit och se om hon kunde göra något. På platsen mötte hon upp en granne som berättade lite om omständigheterna. Missan heter katten som sitter ca 15 meter upp i en tall. Hon reagerade och pratade en massa när tonfiskburken öppnades och spred en ljuvlig doft om mat. Försökte också ta sig nedåt på grenarna. Men sen sa det stopp och matte insåg att man måste ha en stegbil eller liknande för att kunna nå henne. Hon ringde brandkåren som tvärt sa att sådant åker man inte på mitt i natten och att matte skulle göra ett försök på morgonen till den lokala stationen. Sagt och gjort, matte ringde och tryckte på lite och efter ett par timmar ringer de upp och säger att de kommer och gör ett försök. Stegbilen visade sig tyvärr vara för stor och nådde inte fram till Missan, då kom nästa gäng från stationen och försökte med en stege som man kan justera höjden på. Tyvärr är den inte kattanpassad och lät en hel del vilket gjorde att Missan blev rädd och flydde högre upp. Brandkåren kände sig besegrad men inte matte....
Hon hittade folk runt omkring som såg ut att jobba med fastigheterna och frågade om de hade någon arborist el liknande, de skulle kolla. Under tiden skrev matte upprop till folk på Facebook, ringde sina egna kontakter för att få hjälp. Igår kväll fick hon tag på en arborist, inte långt därifrån och de möttes upp. Han menade att det inte skulle fungera att göra något under mörkrets timmar med risk för både honom och Missan och en tid bestämdes till nu på morgonen. Så fort det ljusnar ska han klättra upp och försöka ta ner Missan. Själv ska matte stå där med grannen och lakan för att förhindra att Missan, om hon blir skrämd och faller, inte gör sig illa. Det är 5:e dygnet nu och sista chansen.

Missans ägare är inte så värst engagerad. Så matte gör det här på eget bevåg. Hennes första prio är att få ner katten.....så fortsättning följer i ämnet.

Idag är det Julafton och jag hoppas att det blir en bra dag för er alla där ute.

GOD JUL!

Basco

7 kommentarer:

Hjulia huller om buller sa...

Heder åt din matte!!!
Vi håller tummar, tassar och klor för att detta drama får ett lyckligt slut!

=^.^=

Nosbuff å GOD JUL till er också

NoOne sa...

Lilla Missan då...
God Jul Jam & Kram från oss!

Gunilla och Frasse sa...

Så snäll din matte är! Vi håller tassarna för den stackars missen.
Önskar er en riktigt god jul med massor av mys och god mat!
Kramar och tassklappar

Sambo och Roxy sa...

Vilken fantasstisk matte du har!!!!
Håller tassar och tummar att allt ska gå bra.
En GOD JUL önskar vi (och matte) dig och hela din familj
Nospussar

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Men fy-jam vad är det för ägare som inte hjälper till att få ner sin katt ??!!
Hoppas er matte med hjälp av trädklättraren o grannen får ner katten lagom till Kalle Anka !!
GOOOD JUUUL önskar vi er alla :)

Dui och Deco sa...

Hoppas att det går bra med Missan! Hejja matte och God Jul.Nosbuff

lillies lya sa...

Så DIN matte är ute och försöker få ner EN ANNAN MATTES katt från ett träd? Det är då en rasande tur att missekissen har er matte. Vi håller klor och tummar för att Missan tas ner oskadad!
nosgos å annandagsgottisar
Maurice & Kajsa