Bascos Blogg

Bascos Blogg

tisdag 27 december 2011

Stort eller smått....spelar ingen roll....

för matte. Nu ska jag berätta om vad matte hade för sig igår. Hon satt i sin bil med en kollega och körde runt, plötsligt såg hon i stråkastarljuset en liten fågel som satt på trottoaren. Den såg skadad ut. Hon hoppade snabbt ut och gick fram till fågeln. Den gick som i cirklar och verkade desorienterad. Hon tog upp den och hennes kollega som är fågelskådare på sin fritid kunde snabbt konstatera att det var en större hackspett. Fågeln gjorde inga försök att komma loss och var ganska medtagen. Ett snabbt samtal till Viltjouren för lite råd resulterade i att matte tog med sig fågeln till kontoret. Gav den vatten från en pipett och ställde in den i en kattbur för att få vila upp sig under natten. I morse när matte kom tillbaka hoppades hon verkligen att fågeln återhämtat sig och det visade sig att det hade den, när hon försökte ge den lite vatten så hackade den matte på handen och skrek på sitt eget lilla vis. Nytt samtal till Viltjouren som bad henne ta fågeln till Roslagstulls veterinärklinik som samarbetar med Viltjouren, sagt och gjort. Den överlämnades och verkade mest arg när den fick byta bur. Förhoppningsvis kom den till Ekerö Viltjour, matte ska kolla upp det i morgon.


Sen fick matte vara med om mer djurrelaterade saker idag, en hästtransport välte i den kraftiga blåsten på Rv 73 vid Handen och det blev totalstopp i trafiken, släpet låg på sidan och hästen var fastklämd. När matte kom dit började den ursinnigt försöka sparka sig lös från transporten och lyckades komma ut helt själv. Trafiken fick stängas av i alla riktningar för man var rädd att den annars skulle bli påkörd. Hästens ägare fick tag på den och den kunde ledas av vägen. Verkade fått lite mindre blessyrer men annars ok. Det var skönt att se.


Här kommer några bilder från julaftonsräddningen av lillkatten och aboristen.....


och så till sist ett litet nödrop från vår grannes kanin som inte längre kan bo kvar hos sina tvåbentingar. Hon heter Mimmi och är 9 månader. Allt kommer med, bur och tillbehör till den som kan tänka sig ta henne.


Ha det gott

Basco


4 kommentarer:

lillies lya sa...

Men, oj då! Där händer det saker! (Men... varför ger man sig ut med en hästtransport när det är sånt oväder???!!!)

Anonym sa...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, din matte har det största hjärtat i världen för djuren! //Lena

Xantippa sa...

Din matte är sannerligen en riktig djurvän! Tänk om fler kunde bry sig.

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Men jisses med saker er matte råkar på hela tiden !
Hoppas den där Hackiga Spetten klarar sig !!