Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 19 juli 2013

Det absolut bästa vattnet.....

vi har finns i den skålen matte och husse ställt ut på altanen. Den rymmer nästan en hel liter. Det är friskt, oftast kallt och läskande och måste fyllas på varje dag, vi löser av varandra ideligen vid denna. På andra plats kommer fontänen och på tredje plats våra vattenskålar som står posto vid matskålarna. Där lägger vi oftast våra leksaker "pappersbollarna" som matte tillverkar av gamla kvitton, ska inte avslöja vem som gör det. Japp, absolut bäst är vattnet där ute och i morse så hade en stor insekt invaderat mitt vatten, vad göra, jo, pipa lite så där besviket och hjälpmigmattegnyt, så kommer hon springande, dels för att rädda en stackars insekt från att bli ett drunkningsoffer men också så klart för att se till att jag kunde få dricka mitt vatten i fred. Jajamen, jag har henne lindad runt min lilltass.

Nu har matte läst på jordbruksverkets regler om införsel av katt från icke listat land (land utanför eu), till EU-land. Vilka hejdundrande regler det finns. Först ska katten chipmärkas med ett ISO chip och har man inte ett sånt chip utan ett annat så måste man ha med sig scannern för att kunna påvisa att djuret är märkt. Sen ska det vaccineras mot rabies, upp till två gånger med viss tid emellan. Efter ganska lång tid så ska blodprov tas för att se att katten har antikroppar mot rabies. Tidigast 90 dagar efter blodprovet kan veterinär utfärda reseintyg för resa in i EU. Jisses vilket jobb. Varför har då matte läst på om det här, jo, en väninna till henne befinner sig i Serbien och har blivit förälskad i en liten misse som hon vill ta med sig hem. Hon har inget Internet där nere och bad matte forska i hur hon ska gå till väga....nu är frågan hur det här kommer lösa sig.

Igår var vi helt utslagna pga värmen. Jag och Soya har börjat lägga oss under gästsängen på golvet för vi har kommit på att där är det svalast. Den där regnguden kan gärna skicka ner några droppar till det torra gräset också, blir så mycket godare då.

Ha det gott

Basco

Inga kommentarer: