Bascos Blogg

Bascos Blogg

måndag 8 juli 2013

När man har en matte med stort hjärta....

finns det alltid risk att vi blir fler....nu höll det nästan på att bli så. Nödropet jag la ut igår om de två kvarvarande katterna som skulle avlivas idag såg ut att vara dödsdömt. Matte föreberedde husse på att det kanske skulle bli aktuellt med en till, men vilken av dem skulle man ta....en skygg 3 årig kille eller en social 16 årig dam....en med hela livet framför sig och en som inte alls kanske har så många år kvar....Dilemma! Vilken chans hade den gamla damen att kunna bli omplacerad, i princip ingen alls.

Matte åkte i alla fall iväg till Anneberg, Stockholms Katthems nya lokaler som visades upp för medlemmar igår och hoppades på att någon där kunde hjälpa till. När hon landat får hon ett sms om att 3 åringen skulle få komma till ett katthem som hade plats. Då bestämde hon sig, nu skulle pensionärsdamen få ett hem också, en gott slut på ett långt liv och meddelade kontaktpersonen.

Matte var i Anneberg några timmar och tittade på stället för första gången inomhus, det finns potential kan man säga, ligger precis vid vattnet och är mycket naturskönt. En massa, både stora och små båtar åkte förbi och vädret kunde inte bli bättre. Alla planer som finns för det nya katthemmet börjar snart bli klart, bla ska det byggas balkong så en del katter kommer ha möjlighet till utevistelse.

 
Går bara bygglovet igenom och Ls beviljar tillstånd så kommer en hel våning byggas på det redan befintliga.
 
 
Efter träffens slut ringer kontaktpersonen till matte och säger att en kvinna hört av sig till henne. Kvinnans dotter som är djursjukvårdare ville bestämt ta hand om 16 åringen, Så då fick matte plötsligt släppa tanken på en ny familjemedlem. Men slutet gott allting gott, fyra individer fick fortsätta leva sina liv och avlivning är ett minne blott. Lycka till alla missarna!
 
Nu är Snöa hos vettisen och ska kastreras och chippas!
 
Inte helt nöjd tjej!
 
I väntrummet träffade matte en husse till 5 st Cornish Rex, varav tre av dom var där för att fixa sina tänder. Det blev en trevlig pratstund innan det var dags att gå in till veterinärrummet. En spänd väntan fram till efter lunch när hon kan hämtas, lilla tösen.
 
Åsså har jag träffat en JÄTTE skällis.....mer om det berättar jag i nästa inlägg!
 
Basco
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så underbart att höra att alla fyra kissarna fått hem!!! Du och din matte är fantastiska! Blir lite rörd vid tanken på att de bet skammen av avlivningshotet och fick sina - förhoppningsvis - bästa och sista hem :). Xantippa

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Så skönt att alla fyra missarna fick nya hem *glad*.
Tror säkert att det går bra för Snöa hos vetten , även om hon inte ser så nöjd ut i buren :)
Fyjam för stora hundar säger jag bara !
Om sånna tycker jag INTE !!

Sambo och Roxy sa...

Fantastiskt jobb din matte har gjort!! Håller tummarna att Snöa snart är hemma, pigg och glad!
Nospuss