Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 14 december 2012

Pepparkakssmarr.....

va lite sugen på nåt sött inatt efter matte gett oss kvällsmaten, såg nog att hon var i pepparkaksburken innan hon gick och lade sig och vips när huset var nersläckt och tyst så åkte burken ner i golvet, vi var en stor samling kattfamilj som ville smaka på kakorna. Men matte satte tyvärr stopp för det för så klart tassade hon ner när hon hörde burken gå i golvet. Hann nog smaska i mig några smulor i alla fall.

Idag fick Snöa sin andra vaccinationsspruta, gick inte så bra att ge den. Ville inte alls vara medgörlig och vettisen tyckte nog att matte skulle fundera om Snöa verkligen skulle fortsätta ta sprutorna med tanke på den stress lilltjejen utsattes för. Att sticka in sprutan gick bra men sen att trycka i innehållet, där blev det problem. Tydligen är en del av oss katter väldigt känsliga där kring nacken.
Vi tar ju en hemveterinär annars varje år för att få den där sprutan, får se hur det blir med den saken framöver för hennes del.


Nu har hon i alla fall förlåtit matte och ligger i hennes knä och myser. Vettisen tyckte nog att hennes tårkanaler bör kollas upp, det rinner förskräckligt från hennes ögon, för övrigt är hon inte irriterad eller så utan mår hur bra som helst, men det blir nog en resa till framöver i det syftet.

Matte har varit helt medvetslös när hon har sovit efter jobbet de senaste nätterna. Husse rapporterar att Snöa har försökt gosa med matte en halvtimme eller mer och låter som en lastbilsmotor, men det har inte väckt matte, inte heller när hon har trampat runt på ansiktet eller lagt sig på henne. Matte brukar inte vara svårväckt så hon måste ha varit fullständigt utpumpad och trött. Ingen annan har ju lyckats väcka henne heller utan husse har fått gå upp och ge oss frukost.

Nu tänker skrivhjälpen(läs matte) gå och lägga sig så jag måste avrunda här. Men ni får ha en bra helg mina vänner, själv ska jag nog gå och skutta runt i den fina snön som landar på altanen:)

Basco

2 kommentarer:

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Typiskt att er matte skulle höra när ni rev ner Pepparkaksburken !
Tur att ni hann smaka några smulor i alla fall :)
Här har min matte varit ledig i 2 dagar så just nu är hon hyffsat pigg , men det går nog över nu när hon ska jobba helgen :)
Trevlig Helg på er !

Dui och Deco sa...

Peppisar är ju jättegott, synd att man inte får mycket mer än nosa på dem! Ta tass om er och ta hand om trötta matte lite extra.Nosbuff