Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 21 december 2012

Snöas ögon är gukkiga....

matte tyckte hon såg påverkad ut i ögonen i morse och inre ögonlocket var framme, så det blev ett snabbt inbokat veterinärbesök för just detta då det råder lite brist på tider hos vettisarna som också går på julledighet. Husse fick ta med henne dit och matte mötte upp. Först fick de vänta ganska länge innan de fick komma in. Men väl inne så gjordes flera undersökningar på vad problemet är. En sticka sattes in i hennes ögon för att mäta tårvätskevärdet som var normalt, sen fick hon något flouriscerande ämne satt där för att se om hon hade några skador på hornhinnan. Inget som tydde på det. Det rann även ner lite färg i nosen på henne så tårkanalerna är inte helt förstoppade. Lite lokalbedövning i ögonen blev det också för att vettisen skulle kunna se hela ögat då det inre ögonlocket var framme. Det blev till att hämta ut ögondroppar med antibiotika och koksalt att skölja ögonen med, sen blir det återbesök om någon vecka. Snöa skötte sig bra i alla fall, matte trodde att hon skulle bli lika knepig som sist, men nope, nu var hon snäll som en liten ängel. Hoppas lilltjejen blir bra i ögonen nu då!

Sen en uppdatering på Sambal och hans tänder. Den senaste behandlingen har inte hjälpt så det blir till att dra tanden framöver tyvärr. Men bättre det än att han går och har ont.

Själv mår jag prima, inga vettisbesök inbokade för min del.

Matte jobbar nu ända in i det sista men husse har semester och kommer vara hemma med oss i flera veckor, det tycker jag är nice!

Ha det gott

Basco

1 kommentar:

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Mjau, vi tassar in här för att önska er alla en God Jul