Bascos Blogg

Bascos Blogg

fredag 28 februari 2014

Veckan som gått...

..har väl inte innehållit så mycket, förutom en liten skräckupplevelse. Husse höll på att borsta Soya och när han vänder sig bort en liten stund så har Soya lyckats få sitt halsband över underkäken, hur sjutton grejjade han det!? Ingen vet, men där satt han och fick panik. Husse ropar efter matte som håller på att fixa våra lådor, snabbt var saxen framme och ett klipp senare var han lös. Läskigt det där, ska ju inte gå och halsbandet var inte för löst sittande heller. Det hela är oförklarligt faktiskt, men skönt att slutet blev gott i alla fall.
 
Kommer ni ihåg Bosse, papegojan, som visade sig vara en gulkindad amazon.
 
 
 
Han har nu blivit överlåten till den nya ägarinnan/partnern. För han anser nog att hon är hans andra hälft. Han hade nog inte så mycket kvalitetstid hos sin förra ägarinna som var mycket sjuk.


Nu blir han ompysslad och älskad i stora lass. Han flyger fritt i lägenheten och till sommaren kommer han nog få vara ute på balkongen i en säker miljö. Han kan prata både på kinesiska och svenska, han gillar att dansa och har ett humör som inte går av för hackor, en stor personlighet i en liten papegoja, eller tja så liten är han ju inte.... å så är han ett matvrak! Glad att det ordnade sig för honom. Matte engagerade sig stort i hans öde och han kunde inte hamnat i en bättre familj!
 
Vi går på våra dagliga promenader, spejjar lite på fåglarna i skogen.
 
 
 
 
Grabbarna grus, aka Sippa och Frasse showar upp sig och gör tokrusningar på gräsmattan för att imponera på oss.
 
 
 
 
Går vi utanför tomten hänger dom med. Bosse (grannkatten) visar sig ganska mycket också, liksom Solan, som verkligen talar om när han är här, för då sätter han sig och stirrar in genom vardagsrumsfönstret.
 
 
Basco
 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att pippin Bosse fått ett hem! Din matte är fenomenal! Xantippa

Alice sa...

Skönt att det har ordnat sig för Bosse!
Kul att ni får besök av så många katter.
Hoppas ni får en härlig helg!
*nosbuffar*

Anonym sa...

Hittade ett inlägg på din blogg från juni 2012 som handlade om katten Gumman. "Fram tills idag har ingen någonsin satsat på Gumman. Snälla hjälp oss att göra det nu." Blev så rörd av detta och bestämde mig för att ta reda på hur det gick för Gumman. Kan du hjälpa mig? Xantippa

Pelle sa...

Vilket spinnande liv! Sån tur att pippin fick ett nytt hem med kärlek och omsorg.