Bascos Blogg

Bascos Blogg

torsdag 24 mars 2011

Basco låter hälsa.....

att han tänker återuppta den här här tråden så snart han känner sig lite bättre. Just nu ligger han i sin kattbädd och vilar. Han är dock väldigt varm men verkar pigg och rullar runt på rygg för att man ska kunna klia honom bättre. Det kritiska dygnet infaller sig väl nu. Vet inte om han är varm för för att han har feber eller om det är för all uppståndelse just nu. Tempen kommer tas men inte nu, han behöver lugn och ro.

Så här skriver vettisen:
blodproverna har visat på förhöjda proteinvärden vilket ibland kan ses vid inflammation, men man ser även det vid FIP. Inga andra blodvärden elelr symtom tyder på FIP hos Basco, men vi har i samråd med er skickat en FIP-profil till universitetet i Glasgow. Det är ett test där man sammanställer fyra olika parametrar för att bedömma sannolikheten att det rör sig om FIP eller inte. Detta görs för att det inte finns något 100% sätt att diagnosticera sjukdomen på levande katt. Svaret brukar dröja mellan 2-3 veckor.

Hemma är det viktigt att ni håller koll på att tempen inte stiger igen, normal temp för katt är mellan 38-39 grader. Om febern återkommer bör ni höra av er till djursjukhuset.

Hos oss har han ätit med relativt god aptit det senaste dygnet. Även här gäller det att om han slutar äta igen hör ni av er till djursjukhuset.

Purfärsk bild på en hemvändande och förhoppningsvis tillfrisknande hårboll:)

Oron finns fortfarande kvar men en stor tyngd har släppt nu när han är hemma igen. Nu kommer vi logga ut för ett tag och jag har tagit semester ett par dagar för VAB (Vård Av Basco)

Så sköt om er där ute och återigen tack för den stora support ni visat oss, det är ovärderligt!

Matte4 kommentarer:

Kattson sa...

Vi tackar för info och fortsätter så klart hålla tassarna här på Södertälje Katthem tills vår kompis skaffat lite marginal på hälsofronten. Och vilken fantastisk matte - alla katter som inte mår bra borde ha en vabbande tvåbening hemma.

Anonym sa...

Husse läste igår om det där testet som vettisen skickar till Glasgow. Så bra att det skickas dit, för de verkar vara kunniga där borta.

Men vi hoppas fortfarande att det inte är FIP utan nåt som går över eller går att behandla.
Krama Basco från Tindra, mig och husse.

NoOne sa...

Naw...Lille ♥...
Håller våra tassar för dig & att prover visar bra / Jam & Kraaam från oss!!!

Dui och Deco sa...

Skönt att du är hemma igen! Hoppas att allt blir bra nu. Vi tänker på er. Vila ordentligt. Nosbuffar