Bascos Blogg

Bascos Blogg

söndag 27 mars 2011

Tänderna...

har jag bett dom kolla varenda gång jag varit där. Det har sett bra ut enligt veterinärerna förutom hans tandköttsinflammation. Att borsta tänderna på honom och badda med Hexarin har inte varit aktuellt när han mått så dåligt. Ska ringa dom för råd. Har ju ingen aning vad som gjort att det vänt, är det han själv som tagit sig ur det här eller har Metacam gjort att han fått en skjuts i rätt riktning och kanske också påvisat var problemet ligger som jag tror förmodligen är i munnen.

Många frågor och inga svar.

Men visst är vi glada, man tror inte det är sant. Vi fattade ingenting igår när det plötsligt vände och så tydligt. Han började putsa sig i soffan, sen sträckte han på sig, hoppade ned på en kudde och började sen spatsera omkring lite. Ville leka med sin kryapåsig present han fick, följde med in till köket när dom andra skulle ha käk, visade tydligt intresse. Åt själv som en häst. Sen ställde han sig framför balkongdörren och ville ut. Därefter hoppade han upp på garderoben och låg där någon timme. Gick att locka ner honom med att bara ropa hans namn lite senare på kvällen, svarade också gjorde han.. Hela hans kroppshållning, svansföring, ögonuttryck och allt annat man kan utläsa var att nu jäklar händer det något.
Tog tempen på honom som visade 38.0.

I morse gick han upp med mig, följde med ut i köket. Dom andra hade husse redan gett käk tidigare. Han åt inte sådär jättebra som igår. Däremot visade han lite intresse av Soyas torrmat, så jag vet inte om han faktiskt ätit lite kulor på morgonkvisten.

Man vågar knappt hoppas, beredd på att det ska vända igen till det sämre. Men ett litet hopp tänds för varje framsteg han gör.

M

8 kommentarer:

Kattson sa...

Har inte förstått att han har en inflammation i munnen. Då finns det ju i alla fall en trolig orsak till hans problem. Nu kan vi bara hoppas att han fortsätter stabiliseras. Det låter ju onekligen hoppingivande.

Findus, Isak och Rasmus sa...

Vilken förändring du beskriver! Man bli alldeles tårögd av att läsa. Vi fortsätter med vår tasshållning! Kurr och burr.

NoOne sa...

***Underbart***
Men förstår din förundran & att du vill prata med din veterinär,ha det så gôtt denna ☼ Söndag!

/Jam & Kram!!

Nea theCat sa...

Ljuvligt! Heja Basco. Bli helt bra nu!

Nosgos

Dui och Deco sa...

Så skönt, hoppas att det håller i sig nu. Vi håller tassarna för säkerhets skull. Nosbuff

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Min matte säger oxå att hon tror det är tänderna som spökar. Som hon skrev häromdagen om sin 2-benta svärfar så kan ju det jäklas ordentligt med underliggande inflammationer som inte syns men känns.
Nospuffar och Tasskramar från mig o matte !

Anonym sa...

Vi tackar Skaparkatten för att Basco mår bättre och hoppas det fortsätter i samma stil. Passa på att gosa så mycket det bara går.
Kurr kurr!

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Helt underbart att det går åt rätt håll.
Får verkligen hålla tassar och tummar att han nu mår bra.
Man blir riktigt tårögd av det du berättar, att vinden verkar ha vänt åt rätt håll, förhoppningsvis.

Tasskramar i mängder/
Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan